vineri, 7 septembrie 2012

"El Dorado in Horeca"

Un articol publicat zilele astea ne dezvaluie ca s-a efectuat un studiu care si-a propus sa inteleaga motivele principale pentru care bucurestenii aleg sa-si petreaca timpul liber in Centrul Vechi.(http://www.dailybusiness.ro/stiri-lifestyle/business-in-zona-istorica-a-bucurestiului-cine-si-de-ce-merge-in-centrul-vechi-80407/)

Dincolo de concluzia (logica) ca Centrul Vechi nu este „inca un Paradis al culturii urbane, al free art-ului coborat pe trotuare” sau „o Agora unde ideile sa stea pe libere trotuare, rezemate de cladiri istorice, inflorind printre pietre”, cei care au efectuat studiul au definit 4 categorii de bucuresteni care frecventeaza Centrul Vechi, in functie de stilul de viata al acestora. 

1. Tinerii extravaganti, non-conformisti, care cred ca toata lumea este a lor.
2. Tinerii boemi wannabe, cu activitati mai speciale, precum pictura sau fotografia, care merg cu bicicleta, skate-ul, rolele si sunt atrasi de conceptul vintage.
3. Barbatii maturi, cu conditie financiara buna, in cautare de distractii, bauturi fine si persoane de sex opus.
4. Persoanele cu chef de distractie, in locurile unde viata palpita, unde se pot simti bine intr-un mediu cosmopolit, tineresc, vivace. 

 
Cum eu personal nu am reusit sa ma pozitionez in niciuna dintre cele 4 grupe, citind si rascitind acest articol, am zis sa „testez” rezultatele si pe colegii mei. Draga studiule, bine ca nu ne-ai inclus si pe noi – ti-am fi dat peste cap niste indici.

1) Mihai, Art – „cel mai bine mi s-ar potrivi a 4-a varianta, si asta doar pentru ca am chef de distractie mai tot timpul :P” + „dar si putin din varianta a 2-a, si aici ma refer in mod special doar la anumite activitati (pictura, fotografie, sport, vintage) pe care le au aceasta categorie de tineri”

2) Adi, DTP – „LOL eu nu ma incadrez in nici-o categorie; Punctul 1: Sunt cei pe care eu ii numesc Cocalari...; Punctul 2: Sunt Hipsteri...; Punctul 3: Nu are sens sa-i denumesc...; Sa spunem ca punctul 4 este mai aproape de stilul meu, dar nu ma identific cu ei.”

3) Andreea, New Business – „Barbati maturi, sigur nu se pune problema… sunt fata toata ziua, cu maturitatea stau cam prost cateodata! Cred ca nu ma incadrez in niciuna dintre aceste categorii. Categoria mea este a tinerilor exploratori.”

4) Andreea, Art – “La prima vedere, cred ca oamenii imi pun eticheta de boema-wannabe/hipsterita. Cei care ma cunosc (putini la numar) stiu ca sunt mai degraba o tocilaritza cu influente punk - ochelarista cu aspect inocent, dar care stie cum se face un pogo adevarat :)”

5) Andreea, HR – “Unfortunately, din cele 4 va trebui sa o aleg… pe a 5-a. :)) Ar trebui sa se numeasca “Gourmandinii” . Ok, Ok recunosc, nu-mi ajunge Berea cu lamaie de la Curtea berarilor, imi trebuie si vreo delicatesa din care sa ma “infrupt”.

6) Daniela, Traffic Manager – “Categoria in care ma incadrez ar fi... cea a persoanelor carora nu le place aglomeratia si prefera alte locuri mai linistite pentru a iesi cu prietenii la un suc.”

Eh, voi ce ziceti?! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.