joi, 12 martie 2015

Despre promoţii şi importanţa lor – ICON Opinion


"DIVERTISMENT" – acesta este cuvântul cheie în jurul căruia am construit cea mai mare parte din promoţiile anului 2014. De altfel, aceasta este şi o componentă importantă pentru a comunica experienţa de brand fără să "degradăm" valoarea şi numele acestuia. Partea de digital a fost o componentă importantă şi ne-a permis interacţiunea directă cu consumatorul, dar şi obţinerea în timp real de păreri şi impresii despre brand.

Dat fiind numărul brandurilor competitive existente pe piaţă şi dificultatea crescândă de a crea diferenţe substanţiale spectaculoase şi memorabile ale produsului, percepem aceste diferenţe prin ceea ce se cheamă legătura emoţională dintre produs şi consumator. Aşa încât, cel mai important în comunicarea unei promoţii este să-i oferim consumatorului acel "ceva" care îi creează o legătură emoţională cu brandul.

Încerc să-mi imaginez o lume fără promoţii şi nu reusesc. Reuşesc în schimb să văd o lume plină de promoţii, probabil "training-ul" ultimilor ani îşi spune cuvântul; consumatorul s-a obişnuit şi aşteaptă continuu să se întâmple ceva, să fie o "promoţie" la ceva. Cuvântul cheie este "aşteaptă", este într-un blocaj de tip "voi cumpăra la următoarea promoţie".

Citiţi interviul integral cu Dorin Ionescu, Director de Crea
ţie ICON Advertising, aici:
http://www.iqads.ro/articol/31771/dorin-ionescu-icon-advertising-cel-mai-important-in-comunicarea-unei-promotii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.