joi, 6 octombrie 2011

Povestea cutiutelor din creatie

Laura, art(a) noastră, a început într-o bună zi să ne povestească cum, acum mult mult timp, era o babă care iubea tare mult un mos. Si venea ziua lui si ea nu stia ce să-i cumpere. Asa că s-a dus la magazin si i-a cumpărat o cămasă, opinci, izmene si un pulover.
Rând pe rând hârtia, pe care Laura o avea în mână în timp ce spunea povestea,se transforma în toate obiectele vestimentare din poveste, apoi în masa de la restaurantul unde au cinat cele două personaje, apoi în două bărcute pentru o plimbare romantică.

Povestea are final tragic ( care sochează mai pe toată lumea iar Laura se amuză copios de fiecare dată). Dar, după toate formele pe care le ia hârtia, la final ea se transformă într-o cutiută, moment în care Laura spune: "Acum că ai ascultat povestea, pune banii aici!" 

Toti cei care asculta povestea Laurei isi doresc câte o cutiută multifunctională construită din hârtie. Toate sunt aproape identice: ca mărime, ca aspect, ca formă. Însă toate sunt diferite pentru că fiecare dintre noi a tinut mortis să si le individualizeze. Constient sau nu, ne-am tranformat aceste obiecte într-unele foarte personalizate. Cutiute pline cu obiecte multe si mărunte.

Cutiuta de hârtie a Laurei contine, după cum era de asteptat, lucruri caracteristice pentru un art : o ascutitoare, o gumă de sters si mult mult rumegus de la crioane si, mai mult decât atât, este decorată cu .....numele "LAURA" . Clasic, nu? :))

Cutiuta lui Mihai e cea mai valoroasă probabil pentru că ea contine.....bani. Mult mult mărunt. Este cea mai valoroasă si cea mai grea.

Cutiuta lui Adi, DTP-ul nostru, contine o monedă din lut adusă din Iasi , multe post-it-uri colorate si câteva agrafe de hârtie argintii. Multe de retinut, prea putin timp..

Iar cutiuta Ivonei, contine un fel de kit de prim-ajutor pentru un copy: o ascutitoare si o gumă de sters, un pliculet de ceai si unul de cafea. 
Asadar da, toate cutiutele sunt la fel si totusi diferite si personalizate. Asa cum suntem si noiJ


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.