joi, 2 martie 2017

Beneficiile utilizarii pozelor in mesajele publicitare


Vom incepe prin a afirma ceva evident:traim intr-o lume vizuala. Traim intr-o lume in care tot mai multi oameni detin telefoane inteligente insotite de o camera foto pe masura. Din start, utilizatorii devin atat consumatori de content vizual cat si creatori, datorita atat camerei foto, cat si a multitudinii de aplicatii de telefon mobil care au ca focus principal, distribuirea de fotografii.

Si totusi, hai sa revenim la tema pe care o vom discuta pe scurt astazi. Fotografiile in postari, sau cum, noua publicitarilor, ne place sa spunem, content vizual. De ce este atat de necesara utilizarea unei fotografii in mesajele catre public?

In primul rand, incepem prin a spune ca noi,oamenii, suntem fiinte vizuale. Ce inseamna asta? Inseamna ca o mare parte a creierului nostru se dedica procesarii vizuale. Studiile arata ca un obiect familiar este recunoscut intr-un interval de 100 de milisecunde, iar o fata familiara intr-un interval de 380 de milisecunde. Este foarte rapid, si de aceea o fotografie interesanta are mai mari si mai rapide sanse de a ne capta atentia.

In al doilea rand, in special pe canalele de socializare, utilizatorii sunt de 10 ori mai predispusi sa dea click pe o poza, cu un mic text,decat pe un text singular. Cel mai bun exemplu este aplicatia Instagram. Instagram-ul momentan are un numar foarte mare de utilizatori. De ce? Pentru ca focusul este pe imagini, si mai putin pe text. Fotografiile sunt un mod foarte bun pentru educare sau amuzament, un exemplu foarte bun sunt memeurile, despre care am vorbit intr-o postare anterioara.

Ce inseamna acest trend pentru noi ? Inseamna ca trebuie sa devenin mai creativi cu vizualurile pe care le folosim, atat in postari cat si in campanii pentru a imbunatati interactiunea cu audientele.


Pentru final, am selectat cateva exemple de fotografii ingenioase folosite de marile brand-uri:

1. Coca-Cola

2. Oreo

3. Grammarly Cards


4. Dunkin' Donuts


5. Bud Light







luni, 20 februarie 2017

Tendintele anului 2017: realitate augmentata, realitate virtuala si videoclipuri in 360

De la aparitia internetului si pana acum tehnologia a evoluat intr-un ritm foarte alert. In pas cu tehnologia si metodele  de comunicare sunt variate. De la aparitia Facebook si a targetarii dupa criterii la Snapchat, Instagram si videoclipuri 360, comunicarea a devenit mai personala si interactiva.

Astazi vom vorbi de aparitia realitatii virtuale, video-uri 360 si realitatea augmentata si cum au schimbat ele fata industriei de publicitate, cat si la ce trebuie sa ne asteptam sa vedem in 2017 de la aceste tehnologii emergente.

Odata cu lansarea jocului Pokemon Go al celor de la Niantic, realitaea augmentata a luat amploare.  Realitatea augmentata are la baza un principiu simplu: de a vedea prin obiectivul camerei foto lucruri sau obiecte care, in realitate, nu exista.


Cei de la Google au lansat proiectul Tango,care permite realizarea realitatii augmentate.Muzeul de arta din Singapore intampina vizitatorii cu tablete care au aceasta functionalitate instalata iar acestia se pot plimba prin muzeu si admira animale pe cale de disparitie, cat si flora si fauna din jungla. Mai jos puteti vedea cum functioneaza aceasta functionalitate.



Realitatea virtuala este cu totul altceva. Prin intermediul realitatii virtuale si cu ajutorul unei camere speciale, oamenii se pot bucura de poze sau videoclipuri din diferite colturi ale lumii din confortul casei. Ce inseamna asta pentru publicitate si marile companii?
Asta ramane de vazut.Deocamdata, companiile au observat ca audientele sunt greu de impresionat, si si mai greu de convins sa cumpere sau sa accepte un prods. Solutia este ca marile companii sa investeasca in content creativ si interactiv pentru consumatori. Pe de alta parte avantajul realitatii virtuale este ca oamenii sunt in permanenta in contact cu compania.

O alta inovatie pe care unele din marile companii le-au adoptat sunt pozele si videoclipurile in 360 de grade. Daca cu ajutorul pozelor si videoclipurilor in 360 se pot vedea unghiuri ca in realitate, cu ajutorul realitatii virtuale se adauga efectul tridimensional. Un exemplu este compania AT&T din Statele Unite, care a derulat o campanie de avertizare a consumatorilor asupra riscului de a da mesaje in timp ce conduci.

Oare va fi anul 2017 anul realitatii virtuale si al experientelor captivante? Marile companii si agentiile de publicitate lucreaza la metode de dezvoltare a content-ului pentru aceste tendinte si se gandesc cum vor masura succesul sau esecul campaniilor derulate.

Noi asteptam sa vedem evolutia realitatii virtuale si, de ce nu, sa o experimentam in timp real!

#meme #deceausucces – O analiza a acestui fenomen



Internetul e plin de informatii, fotografii si videoclipuri. De cele mai multe ori, content-ul este generat de oameni, si, prin faptul ca sunt personalizate, au un succes enorm.

In cazul de fata vom vorbi si analiza meme-urile. Stiti voi, acele poze amuzante pe care toata lumea le share-uieste si care devin virale peste noapte. De ce devin virale? Nu numai din pricina faptului ca defapt imortalizeaza un moment amuzant din viata unui om, ci si datorita faptului ca fiecare meme are cate un mesaj care rezoneaza cu cititorul.

In aceasta era a internetului in care putini mai au timp sa citeasca sau sa urmareasca un videoclip, aceste meme-uri sunt calea perfecta pentru a livra un mesaj, cum spunem toti, “scurt si la obiect”. Studiile arata ca atentia unei persoane in mediul online este de 8 secunde, atat timp cat este necesar ca sa citesti mesajul dintr-un meme. Cine nu si-ar dori ca un meme creat de el sa devina viral si sa fie si usor de facut?

Totusi, in ciuda faptului ca pot deveni virale, exista si un dezavantaj. Printr-un meme, poti targeta,in general, doar persoanele care sunt interesate de acea poza. Sa va dam un exemplu. Daca pui o pisica cu un mesaj, sunt sanse mai mari ca acea poza sa aiba succes mai mare in randul iubitorilor de animale decat a altora,carora, poate le plac mai mult cainii.

Concluzia este ca atat oamenii, cat si agentiile de publicitate trebuie sa tina cont de acest fenomen si sa incerce sa “go with the flow”.

Noi am ales meme-urile pe care le-au folosit brandurile cel mai ingenios in campaniile lor.

1. Norvegian Airlines




 2. Jimmy John’s


 3. Ruffles




 4. Quality Logo Products (QLP)

















luni, 13 februarie 2017

50 Shades Darker

Filmul 50 Shades Darker a fost oficial lansat in Romania in data de 7 februarie. Distribuitorul oficial , RoImage 2000, a organizat o mica petrecere in Grand Cinema Digiplex, cinema-ul din mall-ul Baneasa Shopping City.

Noaptea de 7 Februarie a fost presarata cu sampanie fina, masini de top si invitati speciali din media si televiziune.

Aparitia masinilor marcii Audi in filmele din seria 50 Shades este intotdeauna o placere. In acest cadru de film, cei de la Moet & Chandon au completat seara printr-un #MoetMoment. 







Pe langa aceasta ocazie speciala de a vedea filmul, invitatii speciali au beneficiat de transport gratuit prin intermediul partenerilor. 


Mai jos puteti vedea mai multe poze de la eveniment. O parte din fetele din agentie au fost acolo si au imortalizat cateva momente atat dinaintea filmului, cat si din sala de cinema.